TANDLÆGESKRÆK

Voksne kan også være bange...

Vi er bevidste om, at mange lider af tandlægeskræk også kaldet odontofobi. Det er du ikke alene om, mindst 10% af befolkningen har det ligesom dig. Det er en stor fordel, at du gør os opmærksom på det ved tidsbestilling. Tandlægeskræk findes i mange grader, og sammen vil vi bestræbe os på at finde en løsning for dig.

Lattergas

Udover almindelig bedøvelse, som vi udfører meget skånsomt, er vi videreuddannet til at give lattergas bedøvelse. Derfor kan vi i trygge rammer, som noget specielt, også tilbyde dig lattergas.

Narkose

Vi samarbejder med et narkoseteam, der består af en narkoselæge og en narkose sygeplejerske, der er specielt uddannet til at udføre narkose ved tandlægebehandlinger.

Tandlægeskræk findes i mange grader. Nogen tilfælde kan klares ved brug af beroligende tabletter kombineret med bedøvelse, andre kræver lattergas eller narkose eller evt en kombination.

Med vores mangeårige erfaring finder vi frem til den løsning, der passer bedst for dig.

Gode råd hvis du har tandlægeskræk 

1. Erkend din angst. Det er ikke flovt at være bange, og der kommer flere hver dag, som ikke synes det er rart at skulle i tandlægestolen.

2. Vær åben og ærlig overfor os, så vi sammen kan finde den bedste måde, at komme i gang med behandlingen på. Det er helt i orden at komme med ønsker/krav.

3. Du kan evt. bede om pauser, når du har brug for det. Vi kan aftale et tegn, du skal give, som en løftet hånd, når du har behov for en pause eller synes det bliver ubehageligt.

4. Du kan bede om en forklaring inden behandlingen, måske endda under selve behandlingen. Få evt. et spejl, så du selv kan følge med i behandlingen.

5. Mød veludhvilet op til behandlingen.

6. Bed om bedøvelse, eller lattergas, når du har brug for det – også ekstra bedøvelse. Sig fra, hvis noget gør ondt eller bliver ubehageligt.

7. Forbered dig ved at indøve en eller anden form for afslapningsøvelse – Det er også rart at lytte til afslappende musik under behandligen, så tag gerne høretelefoner med, som du kan tilkoble din mobil eller benyt dig af vores udstyr. Vi har også “videobriller”, hvor du kan se film.

8.Tag en god ven med – det kan give dig tryghed, at vide der er nogen i lokalet, du kender rigtig godt.

9. Det er en god ide bagefter at tale med nogen om dit tandlægebesøg, især hvis du har haft en god oplevelse, da det planter sig i din hukommelse.

10. Du kan altid frit skifte tandlæge.

Anti-stress bolde
Lattergas videobriller
Scroll to Top