KRONER OG BROER

Tandkrone af porcelæn, ligner en naturlig tand

Hvis en tand er meget nedbrudt på grund af caries eller efter et uheld, er det ofte umuligt at lave en plastfyldning, der kan holde. Ligeledes er der efter en rodbehandling øget risiko for at tanden knækker. Det kan så blive nødvendigt at lave en krone.

Kroner er dyre, men vi bestræber os på, at de skal være meget holdbare. Forskning viser, at en krone gennemsnitligt holder 15-20 år, men vi ser ofte, at den holder resten af livet. Således kan en krone set over hele tandens levetid være den billigste løsning.

Sådan laves en krone eller en bro

Vi har stor erfaring med kroner og broer til konkurrencedygtige priser.

Hvis vi skønner det er nødvendigt med en krone eller en bro, vil vi starte med at informere om behandlingen og prisen.

Vi starter med at forberede den nedbrudte tand ved at genskabe noget af det mistede således, at det, efter tanden er beslebet, er muligt at få tilstrækkelig vedhæftning. Det kan ofte være nødvendigt yderligere forinden at isætte en titanium- eller glasfiberstift i roden for at forhindre, at roden knækker og for at sikre tilstrækkelig vedhæftning. En tandkrone er normalt lavet af porcelæn, så den ligner en naturlig tand. Den tilpasses og placeres over den ødelagte tand, der er beslebet og fastgøres med plastcement.

En bro er en erstatning for en eller flere manglende tænder. Den fastgøres til de tænder, der står ved siden af, efter de er beslebet, på samme måde, som når der laves en krone.

Læs mere om kroner og broer her.

Model Kroner og broer
Scroll to Top