PROTESER

Mangler du flere eller alle tænder?

Der skelnes mellem en delprotese og en helprotese, og som navnene antyder anvendes delprotese, når du fortsat kan bevare nogle af dine egne tænder, mens helprotese er nødvendig, hvis ingen af dine egne tænder kan bibeholdes.

Hvis du har problemer med løse proteser, kan det være en mulighed at fæstne protesen med tryklåse, der kan monteres på tandrødder eller implantater.

Vi vurderer dine tænders tilstand, og i samarbejde med dig besluttes hvilken løsning, der passer til dig.

Fremstilling af tandprotese

Det varer omkring 2-3 uger, at fremstille protesen. Undervejs i forløbet afprøver man og justerer tændernes udseende og dit bid inden protesen færdigfremstilles. Det sikrer et optimalt resultat, som du kan være tryg ved.

En delprotese er normalt fremstillet med en bærende kerne i specialstål med akryl-tænder efter et præcist aftryk af kæbe og tænder.

Helproteser fremstilles i ren akryl, og vi udformer dem så de, så vidt muligt, kan “suge” sig fast til kæben.

Tandprotese efter behov

Er en eller flere af dine tænder i god stand, vil vi søge at bevare dem og tilpasse en delprotese til netop dine tænder, således at du får det bedst mulige resultat.

Hvis du ønsker det, kan en protese fremstilles, med små misfarvninger og små tandstillingsfejl, i lighed med dine egne tidligere tænder, således at ingen kan se, at du har fået en tandprotese.

Tilvænning til tandprotese

En tandprotese kræver ligesom alt andet nyt en tilvænning, før man føler sig tilpas med den. Blandt andet føler mange, at de skal vænne sig til at snakke med protesen i munden, da de føler, at deres tale forandres. Også spisning kræver tilvænning. En delprotese er lettere at vænne sig til end en helprotese, da den som nævnt sidder bedre fast i munden. 

Protese
Scroll to Top