FYLDNINGER

Plastfyldninger

Hvis du uheldigvis har fået et hul i en tand, fjerner vi først den del, som er ødelagt af bakterier. Herefter fylder vi tanden med plast, hvor farven vælges individuelt, så den passer så præcist som muligt, til tandens naturlige farve. Herefter pudses og poleres den, så den passer i dit bid og føles behagelig for dig

Tidligere brugtes sølvfyldninger, men det er nu kun lovligt i specielle tilfælde. Tandfarvet plast erstatter nu sølvet, og det giver os samtidig mulighed for at lave dine tænder smukkere.

Hvorfor får man huller?

Hul i en tand opstår, når bakterier får lov at sidde på tanden og der efterfølgende efterlades madrester, som ikke børstes væk. Du kan sagtens have hul i tænderne, som du ikke mærker, og det er derfor vigtigt, at du regelmæssigt får lavet eftersyn af dine tænder for at forhindre, at hullet udvikler sig til en rodbehandling.

Oftest opstår huller i områder mellem to tænder, hvor de står tæt, og derfor har man af og til brug for røntgenbilleder for at se, om der er opstået et hul mellem tænderne forårsaget af madrester og bakterier der siddet mellem tænderne i længere tid. Derfor anbefaler vi, at du bruger tandtråd ofte, for at forhindre det.

Ved et begyndende “hul” har du med god mundhygiejne mulighed for at forebygge, at det udvikler sig til et behandlingskrævende hul.

Bedøvelse

Det er altid muligt, at få lagt en bedøvelse, inden du skal have lavet en fyldning. Inden vi lægger bedøvelsen, laver vi en overfladebedøvelse med salve, så du ikke mærker den egentlige bedøvelse.

Sølvfyldninger

Mange mennesker har gamle sølvfyldninger, de fik lavet for mange år siden. Disse kan ofte holde i mange år, men efterhånden kan der opstå spalter mellem tand og fyldning og herved kan der udvikles et hul under fyldningen.

Når sølvfyldninger bliver gamle, kan de udvide sig. Hvis tanden i forvejen er svækket, kan der også opstå revner i tanden. Det kan give symptomer fra tanden og ofte smerter. I værste fald kan noget af tanden knække. Ved den almindelige undersøgelse vurderer vi altid meget nøje, om det er bedst for dine tænder, at udskifte de gamle sølvfyldninger med plast.

Plastfyldning
Scroll to Top